fbpx

P4 Sveriges Radio | Intervju med Bert-Ola Bångman om de slutsålda husen

Johanna på Förmiddag i P4 Jämtland intervjuar Bert-Ola Bångman om de slutsålda husen i Ekobyn Ladriket.

Lyssna på intervjun här med start 05:00:

Länk till avsnitt hos P4 Jämtland >

Bostadsområdet i Ekobyn Ladriket i Kaxås är slutsålt efter cirka ett år och fem månader från det att detaljplanen för bostadsområdet vann laga kraft. 32 hus och tomter är sålda och lika många familjer flyttar nu löpande till Kaxås i Offerdal.

“Projekt Kaxås är ett bevis på att det går att skapa tillväxt och utveckling genom gemensamma positiva krafter och fokuserat lokalt arbete. Vi hoppas att detta kan vara till inspiration för andra områden i kommunen och i Sverige som vill få en levande landsbygd“, säger Bert-Ola Bångman, projektmotor för Projekt Kaxås.

Befolkningsmängden i Kaxås med omnejd har ökat med 160 procent

Projekt Kaxås har skapat en befolkningsökning med cirka 160 personer inklusive de 14 befintliga hus som också förmedlats via projektet. I dagsläget innebär det att bygden får ett tillskott med 63 nya barn, vilket var utgångspunkten för projektet att öka antalet elever i skolan i Kaxås. De nya husen i Ekobyn Ladriket beräknas vara färdigbyggda och inflyttade i början av 2024.

Läs Projekt Kaxås pressmeddelande om de slutsålda husen i Ekobyn Ladriket >

Om Projekt Kaxås: Familjen Dan Olofsson är initiativtagare till Projekt Kaxås som startade den 12 juni 2019 med målet att bryta centralisering och avfolkning av landsbygden och istället öka inflyttningen till Kaxås med omnejd. Projekt Kaxås investerar i unga ansvarsfulla familjer som söker unikt boende, nära naturen med rikt fritidsliv. Projektet skräddarsyr lösningar för familjer som vill ge sina barn en trygg och aktiv uppväxt och som samtidigt vill få tillgång till ett utvecklande yrkesliv.

Dela gärna >