fbpx

Pressmeddelande – Husen i Ekobyn Ladriket är slutsålda

Nu är bostadsområdet i Ekobyn Ladriket i Kaxås slutsålt. Detta cirka ett år och fem månader efter det att detaljplanen för bostadsområdet vann laga kraft. 32 hus och tomter är sålda och lika många familjer flyttar nu löpande till Kaxås i Offerdal.

”Projekt Kaxås är ett bevis på att det går att skapa tillväxt och utveckling genom gemensamma positiva krafter och fokuserat lokalt arbete. Vi hoppas att detta kan vara till inspiration för andra områden i kommunen och i Sverige som vill få en levande landsbygd”, säger Bert-Ola Bångman, projektmotor för Projekt Kaxås.

Befolkningsmängden i Kaxås med omnejd har ökat med 160 procent

Projekt Kaxås har skapat en befolkningsökning med cirka 160 personer inklusive de 14 befintliga hus som också förmedlats via projektet. I dagsläget innebär det att bygden får ett tillskott med 63 nya barn, vilket var utgångspunkten för projektet att öka antalet elever i skolan i Kaxås. De nya husen i Ekobyn Ladriket beräknas vara färdigbyggda och inflyttade i början av 2024.

”Med Projekt Kaxås har vi ökat befolkningsmängden i Kaxås med omnejd med 160 procent. Glädjande är att 80 procent av inflyttarna kommer från andra län och regioner, varav några familjer också kommer från andra Europeiska länder. Detta tillför nya skatteintäkter till inte bara till kommunen utan också till hela region Jämtland Härjedalen. Men det viktigaste bidraget som projektet gett är en vitalisering och ökad kompetens för hela regionen. Det är fantastiska familjer som flyttar hit och som berikar och bidrar till länet”, säger Bert-Ola Bångman.

För mer information kontakta:
Bert-Ola Bångman, projektmotor Projekt Kaxås, 0703-790 533

Ladda ner pressmeddelandet som pdf >

Om Projekt Kaxås: Familjen Dan Olofsson är initiativtagare till Projekt Kaxås som startade den 12 juni 2019 med målet att bryta centralisering och avfolkning av landsbygden och istället öka inflyttningen till Kaxås med omnejd. Projekt Kaxås investerar i unga ansvarsfulla familjer som söker unikt boende, nära naturen med rikt fritidsliv. Projektet skräddarsyr lösningar för familjer som vill ge sina barn en trygg och aktiv uppväxt och som samtidigt vill få tillgång till ett utvecklande yrkesliv.

Familjen Jarkko och Linda Sassi med tvillingpojkarna Erik och Johan är en av familjerna som flyttat in i de nya husen i Ekobyn Ladriket.
Familjen Jarkko och Linda Sassi med tvillingpojkarna Erik och Johan är en av familjerna som flyttat in i de nya husen i Ekobyn Ladriket.

Dela gärna >