fbpx

Vill du också byta storstaden mot skidåkning, välkommen till Projekt Kaxås

Inslag i SVT 31 januari 2020: Distansarbete kan ha sina nackdelar, men också fördelar. För Niklas Wikén innebar coronapandemin en möjlighet att flytta från Stockholm till Åre. Och åka skidor på lunchen. Det kan även du göra om du flyttar till Kaxås och Ekobyn Ladriket! Byn Kaxås ligger idealiskt mellan Östersund och Åre och bjuder på ett fantastiskt aktivt uteliv året runt. Vintertid finns Almåsa Alpin med bland annat PA-backen som många anser är Sveriges bästa storslalombacke och rentav “Mycket bättre än Åre” enligt slalomstjärnan Viktoria Rebensburg. På längden åker du i storslagna vyer i fjällvärlden längs välpreparerade skidspår eller längs välskötta skoterleder

Se inslaget om Niklas i SVT här >

Projekt Kaxås

Projekt Kaxås är för dig som söker livskvalité och ett liv på landet, långt från köer men ändå med Östersund och Åre inom pendlingsavstånd för ett utvecklande yrkesliv. Projekt Kaxås investerar i unga familjer utifrån individuella lösningar och behov.

Det här hjälper vi dig med:

 • Vi introducerar er och sänker tröskeln för snabb etablering i bygden.
 • Hittar det boende du söker med möjlighet till individuella finansieringslösningar.
 • Introducerar er till fritidsaktiviteter och ett rikt föreningsliv – jaktlag, ridning, längdskidåkning, musik, alpint, fotboll, fiske.
 • Beträffande jobb är vår kanal primärt länkar till jobb-siter för närliggande orter. Beträffande företagsetablering har vi startat Stiftelsen Uppstart Kaxås.
 • Besök Kaxås – vi står för värdskapet med boende och arrangerar möte och guidning utifrån intressen och behov. Till exempel att se olika boenden och den samlade miljön, se skolan och träffa lärare och föräldrar, träffa ortsbefolkning, se på olika möjligheter för fritidsaktiviteter och gemensamhetslokaler, visa kulturattraktioner mm. Beroende på hur stort intresset är kan tiden variera hur snabbt ett besök kan ordnas.
 • Vi försöker efter bästa förmåga lösa det ni som ung familj prioriterar.

Fördelar med att bo och leva i Kaxås, förutom arbete i Östersund mm:

 • Enklare bostadskarriär med högre kvalitet på boendet i en tryggare miljö än i storstäderna.
 • Närhet till all service utan köer.
 • Närhet till vårdcentral med personlig service, vårdcentralen driver vi gemensamt som ekonomisk förening.
 • En byskola med Bullebykänsla som håller världsklass i undervisningen.
 • Matbutik och bensinmack finns på orten.
 • Sundare livsstil – balans i livet mellan jaget, familjen och arbetet. Här odlar du själv eller köper närproducerad mat, du frigör tid för ett rikare familjeliv och personlig utveckling.
 • Ett rikt föreningsliv för idrott och kultur tar dig in i positiva gemenskaper, du slipper köa för att utöva ditt fritidsintresse och priset för medlemskap är symboliskt så alla kan vara med.
 • Med frigjord tid får du ett aktivt fritidsliv med jakt och fiske, skoter och skidåkning, ridning och djurhållning.
 • Frihet och möjligheter att utforma det liv du och familjen vill leva.

Hur hittar du jobb?

Det finns gott om jobb i Östersund, Krokom och Åre och flera möjligheter att möjligheter för att hitta dem:

1. På följande jobbsajter finns flera hundra lediga jobb i Östersund, Åre och Krokom.
jobb.nu >  
jobbsafari.se >
monster.se >
jamtlandcalling.se >

2. Ta själv kontakter med företag i regionen eller offentliga verksamheter som kan ha behov av din kompetens. Eller med personer som har kontakter för jobb.

3. Kontakta Projekt Kaxås och bolla idéer. Projekt Kaxås är till för unga familjer så vi hjälper gärna till om vi kan.

Arbetsmarknaden är god i Jämtland med högre förvärvsfrekvens än landet i genomsnitt. Faktum är att länet 2017 hade den tredje högsta förvärvsfrekvensen i landet. Andelen företagare var den näst högsta i landet 2017. Det finns således jobb och det finns en god entreprenöriell anda.

Professionell företagsutveckling för snabbare etablering

I Offerdalsbygden finns många små välskötta företag och företagsandan är utbredd. Det är dom här företagarna och dess medarbetare som skapar vår gemensamma välfärd. Har du redan ett företag och vill flytta det hit hjälper Projekt Kaxås till med professionell företagsutveckling för snabbare etablering.

Vill du flytta hit?

Kontakta oss så bokar vi in en tid då ni kan besöka oss här i byarna runt Kaxås – vi visar er gärna runt och berättar vad vi kan hjälpa just er med. Välkommen att lämna intresseanmälan här >

Inslag i SVT 31 januari 2020: Distansarbete kan ha sina nackdelar, men också fördelar. För Niklas Wikén innebar coronapandemin en möjlighet att flytta från Stockholm till Åre.

Dela gärna >

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på skype
Dela på pinterest
Dela på reddit
Dela på email
Dela på print
%d bloggare gillar detta: