fbpx

Pressmeddelande – Tredje etappen i Ekobyn Ladriket är slutsåld, nu öppnas fjärde etappen för försäljning

Pressmeddelande 10 februari 2021 | Tredje etappen i Ekobyn Ladriket är slutsåld. Nu öppnas fjärde etappen för försäljning.

Nya kontrakt med unga familjer tecknas löpande av Projekt Kaxås. Intresset av att bryta centralisering och avfolkning av glesbygden är betydande. Att erbjuda unga familjer en attraktiv naturnära och trygg miljö är ett koncept som visat sig ha bärkraft.

Nu är tredje etappen om sex nya hus i Ekobyn Ladriket slutsåld. Det innebär att 18 nya hus sammantaget är sålda. Härtill kommer att 14 befintliga hus och gårdar är sålda. Det innebär 104 nya invånare, varav 40 barn, successivt flyttar till Kaxås med omnejd från hela Sverige.

Nu läggs fjärde etappen i Ekobyn Ladriket ut till försäljning. Den omfattar sex nya hus.

”Det är glädjande att vi håller tidplan och nu kan erbjuda etapp fyra till försäljning. Det naturnära boendet för unga familjer i vacker natur med många fritidsmöjligheter, en trygg och bra skola och samverkan med en engagerad bygd och dess föreningsliv är faktorer som familjerna värdesatt,” säger Bert-Ola Bångman som är projektmotor i Projekt Kaxås.

För mer information kontakta:
Bert-Ola Bångman, projektmotor Projekt Kaxås, 0703-790 533

Ladda ner pressmeddelandet som pdf >

Om Projekt Kaxås

Projekt Kaxås startade 12 juni 2019 med målet att bryta centralisering och avfolkning av landsbygden och istället öka inflyttningen till Kaxås med omnejd. En viktig drivkraft i starten var att värna Kaxås nedläggningshotade byskola. Projekt Kaxås investerar i unga ansvarsfulla familjer som söker unikt boende, nära naturen med rikt fritidsliv. Projektet skräddarsyr lösningar för familjer som vill ge sina barn en trygg, fin och aktiv uppväxt och som samtidigt vill få tillgång till ett utvecklande yrkesliv. Projekt Kaxås har tillgång till verktyg som hjälper till att möjliggöra en lösning för en enskild familj. Initiativtagare är Dan Olofsson med familj.

I februari 2021 flyttade familjen Amanda Olsson och Tommy Schwartz från Linköping till Kaxås. De hyr en lägenhet tills huset i Ekobyn Ladriket är färdigbyggt. Foto Projekt Kaxås.
I februari 2021 flyttade familjen Amanda Olsson och Tommy Schwartz från Linköping till Kaxås. De hyr en lägenhet tills huset i Ekobyn Ladriket är färdigbyggt. Foto Projekt Kaxås.

Dela gärna >

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på skype
Dela på pinterest
Dela på reddit
Dela på email
Dela på print
%d bloggare gillar detta: