fbpx

Tillfälle att förvärva den före detta lanthandeln i Valla

Tillfälle att förvärva den före detta lanthandeln i Valla. En bostad med kulturhistoria i Valla intill Tångeråsen och Gärdet, cirka en mil från Kaxås. Huset har en lång historia och byggdes 1912, det har tidigare varit byns lanthandel med stopp för hästskjuts och post. Idag består huset av två lägenheter på vardera tre rum och kök på 80 kvadratmeter, totalt 160 kvadratmeter bostadsyta plus biyta i form av källare. Dusch och toalett i båda lägenheterna. Dessutom finns en mindre gäststuga på gården om 35 kvadratmeter. 

Det är vattenburen uppvärmning med vedpanna och elpatron. Uppvärmningssystemet är i behov av komplettering med förslagsvis ett par luftvärmepumpar. Huset har eget VA-system med egen borrad vattenbrunn och ny avloppsbrunn. Lägenheten på bottenvåningen är i renoveringsbehov.

Tillhörande är en stor tomt på 3500 kvadratmeter som ansluter med uppfart från Rönnöforsvägen, länsväg 677. Huset ligger cirka en mil från Kaxås med närhet till Offerdalsfjällen och Almåsa Alpinanläggning. Området har fina leder för skoter och hundspann. I bygdegården intill ligger det kända karamellkokeriet Fru Fröken Karamell som regelbundet har öppet för besökare med café. I närheten finns också det kända sommarcaféet Sve och Gärdessjön med sina omtalade Hällristningar. Valla är en av tre byar som ligger i anslutning till varandra övriga två är Tångeråsen och Gärdet. Det är en levande bygd med många mindre företag och fastboende familjer. 

Intresseanmälan görs till info@projektkaxas.se för kontakt med säljaren.

Dela gärna >

%d bloggare gillar detta: