fbpx

På tisdagen den 5 maj 2020 togs första spadtaget för framtidens boende i Kaxås. Ekobyn Ladriket börjar ta form.

Första spadtaget för nybyggnation av Ekobyn Ladriket i Kaxås med tal av Dan Olofsson. Video av Mattias Bångman

Vanessa Violante körde grävmaskinen och satte första skoptaget i marken. Hon ska tillsammans med familjen flytta in i ett av de tre första husen som byggs i Ekobyn Ladriket. Familjens barn Davide och Luca fick hjälpa till och göra första grävningen med spadar.

– Tillsammans ska vi bygga framtidens boende i Kaxås. Vi ska med långsiktighet vara bygden som går mot strömmen och bryter urbaniseringen, corona eller inte vi kör på, sa Dan Olofsson initiativtagare, filantrop och IT-entreprenör vid byggceremonin.

Inflyttare från spridda håll

Han har starka band till byn och bygden. Båda hans föräldrar gick på Kaxås skola som är utgångspunkten för hela Projekt Kaxås, att stärka elevantalet. Sedan starten av projektet för mindre än ett år sedan har Kaxås växt med 28 nya personer. Inflyttare som kommer från spridda håll i landet och också från andra länder. Fem familjer har flyttat in i befintliga hus och nu är 12 tomter i Ekobyn bokade.

I nya projektkontoret intill bostadsområdet höll lokala hantverkare tillsammans med byggledaren Sven-Erik Häggkvist det första byggmötet. En grupp lokala yrkespersoner som har ett spännande arbete och ett unikt projekt att hugga tag i.

De tre första husen beräknas vara klara för inflyttning till jul, sammanlagt i området finns 37 tomter och för övriga 34 hus ska detaljplanen vinna lagakraft innan byggandet kan påbörjas. Detaljplanen väntas vinna lagakraft under hösten.

För mer information kontakta
Karin Bångman, projektmotor, 073-3319120
karin.bangman@projektkaxas.se
www.projektkaxas.se

Ladda ner pressmeddelandet som pdf >

Dela gärna >

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på skype
Dela på pinterest
Dela på reddit
Dela på email
Dela på print

Kommentera >

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: