fbpx

Pressmeddelande 24 september 2019 | Projekt Kaxås visar bärkraft

• Avtal nu tecknade för de första sex husen i Ekobyn Ladriket och för tre befintliga hus.

• Ytterligare sex hus i Ekobyn Ladriket släpps nu till försäljning.

Projekt Kaxås investerar i unga ansvarsfulla familjer som söker unikt boende, nära naturen med rikt fritidsliv. Sedan starten 12 juni har Projekt Kaxås utvecklats väl, se projektkaxas.se.

Avtal har nu tecknats med nio unga familjer om förvärv av hus. Det är familjer från större delen av Sverige, från Helsingborg i syd till Östersund i norr. Det innebär att 17 vuxna och 11 barn kommer att flytta till Kaxås, vilket är ett betydelsefullt trendbrott i en bygd som under decennier haft en minskande befolkning.

Avtalen är villkorade av att Krokoms kommuns godkänner bygglov och detaljplan, något som Projekt Kaxås finner naturligt eftersom det gagnar kommunens utveckling.

”Det är glädjande att vi tecknat de första avtalen. Det visar att det finns bärkraft i Projekt Kaxås. När vi startade projektet hade antalet elever i Kaxås Byskola minskat till 32. De familjer som nu skrivit avtal har 11 barn som går och kommer att gå i Kaxås skola. Det är när unga familjer besöker Kaxås som de ser möjligheterna med boende i Kaxås med omnejd. När vi nu släpper ytterligare sex hus till försäljning välkomnar vi fler familjer för en dialog”, säger Bert-Ola Bångman, projektmotor för Projekt Kaxås.

Projekt Kaxås

Kaxås ligger mitt emellan Östersund och Åre med tillgång till en god arbetsmarknad på rimligt pendlingsavstånd. Projekt Kaxås skräddarsyr lösningar för familjer som vill ge sina barn en trygg och fin uppväxt nära naturen och som samtidigt vill få tillgång till ett utvecklande yrkesliv.

För ytterligare information kontakta: Bert-Ola Bångman, projektmotor, 070-379 05 33 eller Karin Bångman, projektmotor, 073-3319120 

Ladda ner som pdf >

Dela gärna >

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på skype
Dela på pinterest
Dela på reddit
Dela på email
Dela på print
%d bloggare gillar detta: