fbpx

Andra etappen i Ekobyn Ladriket är slutsåld. Nu öppnas tredje etappen för försäljning.

PRESSMEDDELANDE 2020-06-08: Andra etappen av nya bostadsområdet Ekobyn Ladriket i Kaxås om sex hus är slutsåld. Därmed öppnas nu tredje etappen om ytterligare sex hus till försäljning.

Sedan starten den 12 juni 2019 har Projekt Kaxås skrivit avtal med 17 unga familjer för inflyttning till Kaxås med omnejd. Dessa familjer flyttar till Kaxås från olika orter i Sverige. Därmed tillkommer 60 nya invånare sedan projektet startades, varav 25 barn. Familjer har under året flyttat in löpande och inflyttningen fortsätter i takt med att husen färdigställs. Av dessa 17 avser 12 tomter och hus i nya Ekobyn Ladriket och fem befintliga gårdar och hus.

”Just nu bygger vi de första husen på bygglov. De planeras vara inflyttningsklara till jul. I höst ska slutlig detaljplan vara antagen och då fortsätter vi byggnation av sålda hus. Det är glädjande att vi håller tidplan och att vi därmed kan gå ut och erbjuda etapp tre till försäljning,” säger Bert-Ola Bångman som är projektmotor i Projekt Kaxås.

För mer information kontakta:
Karin Bångman, projektmotor Projekt Kaxås, 073-3319120

INFO: Projekt Kaxås startade 12 juni 2019 med målet att bryta centralisering och avfolkning av landsbygden och istället öka inflyttningen till Kaxås med omnejd. Projekt Kaxås investerar i unga ansvarsfulla familjer som söker unikt boende, nära naturen med rikt fritidsliv. Projektet skräddarsyr lösningar för familjer som vill ge sina barn en trygg och aktiv uppväxt och som samtidigt vill få tillgång till ett utvecklande yrkesliv. Projekt Kaxås har tillgång till verktyg som hjälper till att möjliggöra en lösning för en enskild familj.

Ladda ner pressmeddelandet som pdf >

Byggandet av de första husen i Ekobyn Ladriket i Kaxås har nu startat. Inflyttning planeras till jul.
Byggandet av de första husen i Ekobyn Ladriket i Kaxås har nu startat. Inflyttning planeras till jul.

Dela gärna >

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på skype
Dela på pinterest
Dela på reddit
Dela på email
Dela på print
%d bloggare gillar detta: