fbpx

De första husen släpps nu till försäljning i Ekobyn Ladriket

Pressmeddelande 18 juli 2019 | De första husen släpps nu till försäljning i Ekobyn Ladriket

Intresset för Projekt Kaxås och Ekobyn Ladriket är glädjande nog stort samtidigt som ett betydande arbete görs för att förverkliga de idéer som driver fram projektet.

De första sex husen i Ekobyn Ladriket släpps nu till försäljning.

Projektet möjliggör ett naturnära boende för unga familjer som vill bryta de centralistiska trenderna. Närheten till Östersund och Åre ger också tillgång till en bra arbetsmarknad.

Ansökan om detaljplan för Ekobyn Ladriket med ca 40 nya arkitektritade hus är redan inlämnad till Krokoms kommun. Några hus kan komma att byggas innan detaljplan är godkänd. Projekt Kaxås planerar för att dessa hus kan färdigställas första kvartalet 2020. Resterande hus av dessa sex beräknas stå färdiga första kvartalet 2021.

”Projekt Kaxås bedömning är att detaljplanen kommer att beviljas eftersom Ekobyn Ladriket väl stämmer in med Krokoms kommun vilja att värna landsbygden och öka invånarantalet,” säger Dan Olofsson grundare till Projekt Kaxås.

”Sedan starten av projektet den 12 juni har vi haft besök av många familjer från olika delar av Sverige. Dessa har nu ett naturligt intresse av att vi konkretiserar de möjligheter som erbjuds” säger Bert-Ola Bångman, som är projektmotor i Projekt Kaxås.

Husen säljs till fast pris, villkorat av att Krokoms kommun godkänner bygglov och detaljplan. Mer information finns på Hitta boende på www.projektkaxas.se

Projekt Kaxås

Projekt Kaxås startade 12 juni 2019 med målet att bryta centralisering och avfolkning av landsbygden och istället öka inflyttningen till Kaxås med omnejd. Projekt Kaxås investerar i unga ansvarsfulla familjer som söker unikt boende, nära naturen med rikt fritidsliv. Projektet skräddarsyr lösningar för familjer som vill ge sina barn en trygg och aktiv uppväxt och som samtidigt vill få tillgång till ett utvecklande yrkesliv. Projekt Kaxås har tillgång till verktyg som hjälper till att möjliggöra en lösning för en enskild familj.

För mer information kontakta: Karin Bångman, projektmotor Projekt Kaxås, 073-3319120, karin.bangman@projektkaxas.se

Ladda ner som pdf >

Kommentera >

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: